KREMNE SADNE TORTICE

Tokrat so brez peke nastale pomladno razpoložene kocke, dobro ohlajene in prepojene, s tipično sestavo layerjev (piškoti, krema) x 3 + čokolada. Bojda ta sladica velja za najboljšo “njaminjami” do sedaj, vendar pa tej izjavi enostavno ne verjamem več, saj je bila vsaka, ki je “prišla ven”, še boljša kot vse do tedaj. Kakorkoli že, naj bo dovolj za uvod.

Osnovno plast sestavljajo veganski piškoti s pšeničnim sladom,

namočeni v žitno kavo, zakuhano v ovsenem mleku. Takšna kava je seveda brez kofeina, vsebuje pa krepčilne sestavine kot so pražena rž, cikorija, ječmen, želod.

Ko je bila prva plast ustvarjena, sem olupila nekaj jabolčk in jih razčetverila. V prav takšnem zaporedju:

celota

polovički

četrtinke

Potrebno jih je bilo tudi olupiti, odstraniti pečke, peclje in muhce, nato pa sem jih skuhala skupaj s sojinim vanilijevim pudingom, jabolčnim sokom in dvema žlicama prahu iz alg agar-agar. V originalu naj bi se dodalo še amasake (izvrstna riževa krema iz zakladnice makrobiotičnega izročila), pa sem izvedela, da ga je Kalček umaknil iz prodaje, tako da se ga v Sloveniji žal ne da dobiti več. Torej sem pokuhana jabolka s pudingom, pomarančno lupinico in žlico mirina (makrobiotika again:) zmiksala in nastala je zelooo okusna krema, druga sestavna plast te sladice. Aja. Dodala sem še chia semena, spet novo odkritje… bogata z omega 3 maščobnimi kislinami, vitamini, minerali, z močno hidrofilno sposobnostjo – s tem baje pomagajo tudi naši prebavi, skrbijo za hidracijo telesnih celic, vsrkanje hranil, splošno regeneracijo telesnih sistemov, itd itd. Skratka ta zrnca naj bi imela veliko kvalitet. Verjeti/ne verjeti, po želji. Meni osebno nudi preizkušanje novih stvari s čudnim imenom zgolj veliko zabavo in nove možnosti pri ustvarjanju, če pa bom zaradi tega še bolj zdrava – toliko bolje. No expectations 🙂

chia semena

Kremo, ki je nastala, sem torej uporabila za prekritje piškotov, čemur je spet sledila plast namočenih keksov in tako naprej, dokler nisem porabila vsega. Celotno zadevo sem na koncu prelila z zavojčkom ovsene smetane, potresla s predhodno naribano 80% čokolado ter pekač prepustila hladilniku in času.

čokoladno površje

In kot je v navadi, še končni izdelek. Naj bo tokrat big & bold:

 

 

 

Advertisements

~ od rozicka na april 9, 2011.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: