AMARANTOV PUDING

Včeraj sem pripravila amarantov puding. Amarant je rastlina, psevdožito, ki zelo dobro uspeva v Andih (spet južnoameriška tradicija), pri nas pa se je razširil bodisi kot plevel bodisi kot okrasna rastlina. Pa so semena kar uporabna. Drobne, zlatorumene kroglice – bogate z beljakovinami in brez glutena – se lahko skuhajo kot kaša ali zmeljejo v zdrob oz. moko. Morda se jih da spraviti tudi v kosmičasto obliko. 

Amarant sem skuhala v ovsenem mleku. Ko je zavrelo, mi je “šlo čez”. Itak.

Po čiščenju štedilnika sem v skuhano kašo zamešala sojin puding z vanilijo, kokosovo moko, malce kokosovega masla in kombinacijo agavinega sirupa in lucume ter vse skupaj mešala nekaj minut.

Agaven dicksaft. Nemci so hecni 🙂

Ker se mi je zazdelo, da bi bilo tako bolje, sem dodala še raztopljen kuzu (zdravilna korenina tropske rastline, naravni zgoščevalec). 

In končni izdelek. NJAMI.

Advertisements

~ od rozicka na marec 1, 2011.

2 komentarja to “AMARANTOV PUDING”

  1. Sliši se odlično! Bi pa vprašala, kje si dobila ta naravni zgoščevalec kuzu? Pa tudi lucume? Kaj je to?
    Drugače pa super blog!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: