JABOLČNE KROGLICE IN LEŠNIKOV PUDING

V marcu je umrl moj fotoaparat. Mali, modri mju, ki je v svoje oko v štirih letih ujel kar lepo zalogo spominov z različnih krajev….No ja, in potem je tu njaminjami, močno odvisen od prisotnosti fotografskega aparata ter hkrati človekovo odlašanje, če ni vse ravno pri roki….In zamuda je tu!

Skratka, moje opravičilo vsem zvestim spremljevalcem za tale “gap” v objavljanju.

Za vse nas je krasna pomlad prišla v deželo in recimo temu, da spucamo kakšne zimske zaloge lešnikov, jabolk, pa malo moke….in to so tudi skoraj vse sestavine za tokratni sladici! No, vsaj tiste prevladujoče.

Zgodaj spomladi preklopimo na čimbolj enostavno hrano, s čim manj pečenja, cvrtja, kar je sicer čisto primerno za zimo, ker ogreva….ter si omislimo lahke, kuhane sladice. Seveda, bolj kot prodiramo v poletje, več je tudi sadežev, ki si jih privoščimo kar tako. Iz grma v usta:)

Za lešnikov puding potrebujemo lešnike!:) Ki jih zmeljem in pomešam z gostim sojinim mlekom ali vanilijevim desertom. Ko se malo pokuha, pustim stati cca 1 uro. Medtem pripravim kroglice.

Za jabolčne kroglice potrebujemo jabolka!:) Jih naribam, iztisnem sok (ki ga prihranim za potešitev kasnejše žeje) in ožeta pomešam z malo temne moke.

Iz te sila minimalistične mase naredim kroglice, cmočke, ki jih za 4 minute položim v vrelo vodo in jih – ko priplavajo na površje – poberem ven.

Na kokosovi maščobi popražim drobtine, zmeljem mak in kroglice povaljam – ene v drobtinah, druge v maku. Prelijem z datljevim sirupom. Fotošuting.

Spodaj pa z domačo marmelado, 100% gozdni sadeži.

Potem nadaljujem z izdelavo lešnikovega pudinga…..vmešam agavin sirup, kuzu (zmleta korenina zdravilne azijske rastline, za zgoščevanje) ter ščepec prave vanilije v prahu. Nalijem v kozarčke, posujem z zdrobljenimi lešniki in dodam stepeno (sojino) smetano. To je to.

Pa še malo “stajlinga” z jabolčnimi cmočki:

Advertisements

~ od rozicka na marec 31, 2010.

3 komentarji to “JABOLČNE KROGLICE IN LEŠNIKOV PUDING”

  1. Pa ta minimalistična masa drži dobro skupaj, med kuhanjem nič ne razpada?

    Sicer pa super recepti: za sline cedit!;)

    • Pehta, hvala!:) Glede mase pa….nič ne razpada! Očitno moka zelo dobro veže skupaj….Pa jabolka moraš res dobro odcedit, da niso preveč vodena oz. če so, dodaš temu primerno več moke. Zelo preprosto!
      Lep pozdrav, T.

  2. Hey Tadeja! Čudovite slikce in ideje in, sem prepričana, še bolj slastne sladice 🙂 Že samo ob gledanju ima človek kar polna usta slin. 🙂 vsaj jaz že 🙂 pa še veliko slastnega ustvarjanja ti želim!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: