KREMNA BUČNA PITA

Za las držim letošnjo zimo in tako tudi jesenske shranke, kot je na primer čudovita muškatna buča. Iz nje ne izdelujejo le strahcev, še uporabnejša je v prehrani! Kot juha, v mineštrah, pirejih, pečena z muškatnim oreščkom, v polpetih…

Zanimiv in super slasten, sladek recept uporabi bučo v nadevu skupaj z ostalimi sestavinami, na testeni pitini podlagi. Le-to zamesim iz pirine moke, zmletih mandljev, kokosove masti, soli in vode. Pustim počivati, medtem pripravim nadev.

V nadevu je glavni bučni pire, ki ga skuham skupaj z nekaj jabolki. Tako dobim zmagovalno, nežno, bučno-jabolčno kombinacijo…

Zmiksam s tofujem,

koruznim škrobom (morda izgleda, vendar ni kokain),

pomarančno lupinico,

naribanim muškatnim oreščkom,

cimetom,

ter še nekaterimi sestavinami, ki naj ostanejo skrivnost:)

Zmiksano položim na testo,

 ter zapečem. Pita je…mmm…okusna!!!  

Advertisements

~ od rozicka na februar 22, 2010.

One Response to “KREMNA BUČNA PITA”

  1. Mmm, kar stopi se v ustih! :q

    Tole z bucno-tofujevo polivko je odlicna pogruntavscina – spominja na masleno-karamelno kremo, a je neprimerljivo prijetneje prebavljivo.

    Hvala, rozicka! Sédi, 10! 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: