MIŠKASTI KROFKI

Ena majhna aktualna objavica. Predstavljajo se mini krofki, ki tako po obliki, strukturi in okusu pravzaprav spominjajo na miške…Priprava je enostavna, vendar dolgotrajna. V bistvu se glavno zgodi v naši odsotnosti, saj delo namesto nas opravijo kvasovke. Testo pustim “počivati” 2x po 2 uri, da naraste in postane mehko in voljno…

Takole iz svaljka oblikujem kroglice, nekje velikosti mandarin. Ne bodo ravno trojanski krofi:)))

Položim na pomokan prtič, pokrijem in pustim pri miru še tisti drugi 2 uri…

Fino je, ko lahko pospraviš shrambo in porabiš vse ostanke..tako sem npr. uporabila pirino moko, pa pšenično 850, kamutovo, in za vzorec koruzne moke.

Končno jih potem tudi ocvrem v naravnem sončničnem olju, popivnam in jih “nafilam” z marelično marmelado. Voilà! 

Nekatere pa prelijem še s stopljeno čokolado. Uporabim temno, visoke kakovosti. Že otip temno rjavega, voščenega zavitka se zdi tako imperialistično…malo snobovsko!:)

Končni rezultat, še tople miškice…Ja, včasih paše mastno in sladko:)

Advertisements

~ od rozicka na februar 16, 2010.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: