SLADKI KIFELJČKI

Preprosto, ki te ljubim preprosto…kar pa ne pomeni tudi hitro, instant! Globoka misel pravzaprav. Določenim procesom je enostavno potrebno pripustiti ČAS. Kot npr. odraščanju, sprostitvi, zorenju…in tako tudi testu za tokratne kifeljčke, pripravljenem iz nič več kot 3 sestavin, ki pa naj “odleži” vsaj 3 ure na hladnem…potem je voljnejše.

Sladki kifeljčki so narejeni iz moke – sama sem uporabila pol pirine in pol pšenične 850, iz tofuja in neke maščobe v smislu biomargarine (nehidrogenirane) ali masla (kokosovega, če niste ortodoksni vegani tudi navadnega…). No, jaz sem vzela Alsan. Kaj je to? Ekološko rastlinsko maslo iz palmove in kokosove masti ter sončničnega olja. And that’s it.

Ko to vse zmešaš in razdeliš na 4 dele, mora testo – kot rečeno – odstati 3 ure. Medtem se da naresti čuda stvari. Na primer pičiti na Polhograjsko Grmado iz Bel’ce…

Sledi radost valjanja. Vsak hlebček je potrebno razvaljati v obliko kroga, kar je pravzaprav preprosta naloga, vsekakor pa ne gre tako zlahka…In smo spet pri začetnem vprašanju –

– če neguješ potrpežljivost, vzgajaš vztrajnost, nabiraš kilometrino, se potrudiš, si prepričan, da ti bo uspelo in imaš tako vse stvarstvo na svoji strani – ni mogoče, da ti ne uspe!

Potem dojameš, da je preprosto. Uresničljivo. 

Preostane le še premaz vsakega kroga z najljubšo marmelado, razdelitev na osminke (gre s prve:) in zvitje vsakega nastalega trikotnika v prikupen kifeljc. In ni potrebno biti Jurij Vega, da vnaprej predvidiš 32 takih prikupnežev…

Vsi pridno razvrščeni, polnjeni z jagodno marmelado, čakajoč na nadaljno obravnavo…

…in po njej. Še vroči, razkošni kiflji, na avstro-ogrskem krožničku:

Tu pa še preliti z agavinim sirupom. Še slajši, še mamljivejši…

Advertisements

~ od rozicka na december 21, 2009.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: