ZA MIKLAVŽA PEČEMO 1…KOKOSOVE POLJUBČKE!

Pa naj bo tokrat obratno. Da ne bo vedno le sv. Nikolaj prinašal suhih fig, nogavic, pomaranč in se poleg vsega ukvarjal še s peko piškotov, tokrat pečem “kotke” jaz. Oziroma za vse okoli sebe…in to z veseljem!

Doslej najenostavnejši in najhitrejši recept, ki sem ga uspela preizkusiti v knjigi Prirodno i slatko – kokosovi poljubčki. Enkratna veganska različica običajnih poljubčkov (iz beljakov in sladkorja) vsebuje malo sestavin in te izvrstne…Pa naj bo tale prispevek hiter, kratek, jedrnat. Kot recept…:)

V skledi skupaj zmešamo:

Zimsko razpoloženi KOKOS

Slastni AMAZAKE, ki je tradicionalen japonski sladek, malo-alkoholni napitek oz. krema, narejena iz fermentiranega riža. Nežen, pudingu podoben amazake uporabljamo kot samostojno sladico, del le-te, za sladkanje, kot otroška hrana, ga dodamo smoothiju,…in uživamo!

Seviramo ga torej lahko tudi samostojno in je NJAMI. Poskusite.

Poleg teh dveh prevladujočih sestavin dodamo še sol, vanilijo v prahu, po dve žlici moke in ovsene smetane. Z žličko nadevamo na pekač in pečemo…pa čakamo v iz minute v minuto bolj dišeči kuhinji…in pričakamo!

Še pozdrav iz nedavnega Pariza…pa dober tek!

Advertisements

~ od rozicka na december 5, 2009.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: